Seguidores

domingo, 20 de noviembre de 2011

Un recital poètic dels indignats pren cos com a llibre amb 71 autors. Del Regió7.

regió7.cat » Cultures
Noticia anteriorNoticia siguiente

del Regió7:

El volum, editat pel segell Setzevents, inclou els autors de la Catalunya central Sònia Moya i Josep Grifoll



TONI MATA I RIUMANRESA
"Un dia vindrà una pluja / com no se n'ha vist mai cap / i no s'hi valdran paraigües ...". De qui són aquests versos? La voluntat del col·lectiu de fer-se sentir com una sola veu preserva l'anonimat de l'autoria d'aquesta poesia que figura en l'antologia Ningú no ens representa. Poetes emprenyats, un llibre fruit del moviment dels indignats que publica Setzevents, una editorial de Cardedeu (Vallès Oriental) "sense ànim de lucre", tal i com explica el seu responsable, Manel Subirats.
Els poetes de la Catalunya central Sònia Moya i Josep Grifoll són dos dels 71 autors d'un volum que inclou també noms rellevants com els de Carles Hac Mor, Laia Carreras, Roc Casagran, Enric Casasses, Dolors Miquel, David Castillo, Carles Miralles, Antònia Vicens, Blanca Llum Vidal, Ivette Nadal, Màrius Sampere i Martí Sales. Els seus noms, però, no estan indexats remetent a una pàgina sinó que s'apleguen a l'inici del llibre perquè "volen sonar com una única veu, tots junts, sense diferències", explica Subirats. La lletra per sobre de la mà que l'escriu per donar el missatge que contra els mals polítics i econòmics que han generat el fenomen dels indignats cal lluitar-hi amb unitat i sense disensions. Així, els poemes s'ubiquen en ordre alfabètic i sense signar.
Setzevents posa a la venda un miler d'exemplars, a 15 euros cadascun. Els beneficis es destinaran a projectes nascuts arran de les assemblees del 15-M. El mateix llibre surt del recital poètic que va tenir lloc el 19 de maig a la plaça Catalunya de Barcelona, tot i que s'ha ampliat notablement la nòmina d'escriptors.