Seguidores

martes, 17 de febrero de 2015

Pipiripip Magazine -Edicions del Pipiripip

Pipiripip Magazine

Pipiripip Magazine és una revista infantil, que vol treballar directament per als lectors! Som creadors que editem creació i el nostre tret diferencial és precisament aquest: que volem capgirar la manera d’editar. Som escriptors i il·lustradors que fem créixer els personatges i les històries conjuntament, sense intermediaris, ni comercials que influeixin en els continguts. Volem que el nostre treball us arribi fresc i directe: 100% creativitat.
El nostre objectiu és editar materials de qualitat i a bon preu, amb valor i utilitat per als lectors i, a canvi, fer-ne un mitjà de vida. Perquè creiem en una economia del bé comú, basada en la confiança.
Així, en lloc de subscriptors, busquem mecenes dels creadors, és a dir, companys de viatge.

D'on sorgeix la idea?

Des de fa temps que el nostre somni és treballar com i amb qui volem, sense estar, al mateix temps, desitjant fer una altra cosa.
Sense restar creativitat ni minvar els projectes, sumant idees i esforços, amb la voluntat de fer un treball més ric, autèntic i original.
És així com Pipiripip Magazine neix com un projecte d'autoocupació.
Seguint el model de treball cooperatiu, hem creat una editorial flexible i a la nostra mida, Edicions del Pipiripip, SCCL, tot desmuntant les vies clàssiques del món editorial.

Com serà Pipiripip Magazine?

La revista està pensada per a famílies amb nens i nenes de 0 a 10 anys, és de periodicitat mensual, i es publicarà en 3 formats:
  • En format paper (24 x 17cm, 50 pàgines - 10 números + 1 doble)
  • En format digital (PDF interactiu, amb més de 50 pàgines, amb so, locucions, petites interactivitats, enllaços i d'altres detalls que enriqueixen la revista)
  • Un extra cada 15 dies (en digital), perquè l'espera no es faci tan llarga.
Pel que fa als continguts, Pipiripip Magazine vol infondre optimisme i transmetre una sèrie d'idees i principis que trobem fonamentals:
  • Volem plantar les llavors del futur: contribuir a la transmissió d’uns valors personals i socials, fomentar la creativitat i l’esperit emprenedor a través dels contes, sèries, reportatges i activitats que publicarem a la revista.
    La nostra intenció és ajudar a educar a través de la lectura, la reflexió i les emocions que produeixen les històries, les aventures i la il·lusió de retrobar uns personatges cada mes.
  • Creiem que cal recuperar la lectura i el diàleg intergeneracional: el respecte pels avis comença amb la seva presència en les històries. El diàleg amb els més grans, per a enriquir els més petits, perquè sàpiguen valorar la seva figura càlida, còmplice i sempre sàvia. Volem ajudar-los a aprendre a pensar i a créixer com a persones.
  • Volem fomentar el diàleg obert amb els lectors: fer-los saber, en tot moment, en quin punt es troba la revista, els objectius que perseguim, i estar atents a les idees i demandes del seu públic. Ser una revista oberta, que escolta i aprèn dels lectors.
  • Volem fomentar la lectura i el lector actiu. És per això que adrecem la nostra revista als lectors de 0 a 10 anys. Així els oferim un ampli ventall de continguts per obrir la seva curiositat per les pàgines que encara no poden llegir tots sols i així també fomentar la lectura en família: una estona de lleure i aprenentatge compartit.

Qui som?

Som una cooperativa de treball associat, Edicions del Pipiripip, SCCL, formada per 4 persones, i treballem amb un petit grup de col·laboradors externs, tots companys de professió de la Catalunya central, amb qui hem format un equip-base.
Així, els creadors que trobareu a la revista són:
Susanna Ayala (il·lustradora), Enric Bastardas (blogger i guionista), Isaac Bosch(il·lustrador i escriptor), Susanna Campillo (il·lustradora), Teresa Clua (mestra i escriptora), Anna Crespo (artista i docent), Bernadette Cuxart (il·lustradora), Valentí Gubianas (il·lustrador), Pep Molist (bibliotecari i escriptor) i Annabel Sardans(bibliotecària, colorista i escriptora).
La direcció i coordinació de la revista és a càrrec de:
Isaac Bosch (director artístic) i Annabel Sardans (directora editorial).
Amb l'ajuda tècnica de:
Esther Almonacid (administrativa i comptable) i Martí Sellarés (informàtic i tècnic multimèdia).
Comptem, a més, amb molts professionals, companys i amics que col·laboraran de manera esporàdica i amb els nens i nenes (cantaires, artistes i músics extremadament creatius) que tenim al nostre voltant. I també comptem amb entitats amb les que volem arribar a acords per dur a terme idees i activitats infantils conjuntes, per créixer plegats i dur el projecte més enllà.

Calendari previst

La primera revista està en la fase d'il·lustració i hi estarem treballant fins el 15 de març, ja que l'endemà la revista ha d'entrar a impremta.
Tenim la planificació i bona part dels guions dels quatre primers números.
El primer número de la revista està previst que vegi la llum a principis d’abril.
Volem que rebeu la revista abans que ningú, és a dir, que de seguida que surti d’impremta, a finals de març, començarem a fer els enviaments.
També enviarem totes les recompenses "físiques", és a dir, les que no siguin un sopar, una excursió o bé un taller, que s'entregaran un xic més endavant, quan el temps acompanyi més. Tot i així us farem arribar un val, amb la data prevista de l’activitat.

A què destinarem les vostres aportacions

A cobrir una part de les despeses mínimes del primer número de la revista:
  • Impressió de 1500 exemplars + enviaments: 2700€
  • Recompenses: 920€ (estimació sobre una mitjana calculada de 240 mecenes)
  • Part de la producció (maquetació, disseny): 2000€
Però no ens podem quedar aquí!!!
Necessitem el màxim de subscriptors que puguem fer a través de Verkami, per possibilitar la continuïtat del projecte.

+ Info