Seguidores

miércoles, 8 de febrero de 2012

ENRIC CASASSES a l' APARADOR de POESIA

La foto és per fardar (griFOLL)



Amics, demà, dia 8 de febrer del 2012, podreu escoltar-lo en directe de dos quarts de vuit a les vuit de la tarda per ràdio Sant Vicenç de Montalt o bé a través de les ondes (FM 107.4) o bé per Internet: http://www.radiosantvicenç.com/escoltar-en-directe/. Serà entrevistat per Pius Morera, conductor del programa, i recitarà alguns poemes coneguts i tres del llibre T’hi sé, inèdit.

Fill de bona família, pare i mare químics i el primer també poeta, ha fet de tot per guanyar-se la vida o passar-s’ho bé i ha corregut món. Ha estat actor de cinema i, fins i tot, ha rentat plats, com confessa en algun lloc. Però allò que sap fer més bé és escriure poesia, ha escrit una vintena de poemaris, i també ha traduït. Li han concedit dos cops el Premi de la Crítica Serra d’Or; el 1991 per un poemari La cosa nostra (seguit de Sense trofeu i Text llest) i el 2011 per la traducció de El gobelet de daus, de Max Jacob. A banda d’altres premis, ha obtingut els premis més importants de poesia: el 1995 el Premi Carles Riba pels poemari Calç i el 1997 el Premi Ausiàs March i Premi Ciutat de Palma Joan Alcover pels poemaris D'equivocar-se així i Plaça Raspall. Ha estat el curador d’obres de Jacint Verdaguer, Juli Vallmitjana, Eduard Girbal i Jaume, William Blake i d’altres autors. És un esplèndid recitador, tant de l’obra d’altri, com Mercè Rodoreda, com de la pròpia. Cal remarcar els dos CD on ell posà els versos i la veu i Pascal Comelade la música, que interpretà la seva orquestra; La manera més salvatge i N’ix.

No podem dir tot el que ha fet aquest personatge, però vosaltres mateixos, si teniu curiositat, podreu investigar-ho anant al Google.

Si no podeu escoltar-lo en directe, podreu fer-ho un parell d’hores més tard en diferit anant al blog del programa: http://piusmorera.wordpress.com/.


Pius Morera