Seguidores

lunes, 17 de noviembre de 2008

LAIA MARTINEZ i MIRIAM REYES a L´ATENEU BARCELONÈSMiríam Reyes i Laia Martinez llegeixen els seus textos a l’Aula dels Escriptors de l’Ateneu Barcelonès
El cicle “Encontres 080”, coordinat per Albert Tugues, va tornar a dedicar la sessió del passat 6 de novembre a les “Veus noves”, per conèixer els textos de dues poetes joves: Miriam Reyes i Laia Martinez.
“Es tracta de dues poetes joves que tenen una altra manera de fer poesia, amb un estil molt directe i contundent, sent transcendents, però sense fer-se les transcendents”, explica Tugues d’aquestes dues autores que, tot i la seva joventut, “en un any poden fer una trentena de recitals” i “aquesta experiència escènica les fa molt properes”.
Miriam Reyes (en castellà) i Laia Martinez (en català) van llegir fragments dels seus textos, a partir dels quals va sorgir un debat amb el públic sobre diferents temes, entre els quals, el del subjecte poètic. “Els poetes més joves no s’amaguen darrera el subjecte poètic i afirmen que són els autors i alhora els personatges del poema”, va apuntar Tugues durant la tertúlia. Un altre tema que es va tractar va ser la força poètica de les dues autores, una força que “es dóna més en dones joves poetes, que ara s’atreveixen a parlar més clar i més alt, que no pas en els homes”, segons es va concloure en el debat.