Seguidores

lunes, 26 de abril de 2010

acció artística lloc: macba bcn 24 d’abril’10

http://www.youtube.com/watch?v=xsn2QJ_q4Is
acció artística
lloc: macba bcn
24 d’abril’10


El col·lectiu berguedà dejâva juntament amb el fotògraf jordi plana, van emprendre una acció artística al museu d’art contemporani de barcelona

Amb la finalitat difondre una obra d’art d’una manera espontània. Per reivindicar la falta de sales, sobretot fora de barcelona. Per potenciar que artistes fora del circuït habitual de la cultura tinguin també l’oportunitat d’exposar la seva obra al públic, un total de dotze figures transformades amb personatges clau vestits totalment de blanc, i amb un quadre penjat al coll, van transformar les parets blanques del museu, amb una exposició momentània, mitjançant les obres de la sèrie menudes delicadeses del fotògraf jordi plana.

L’acció es dugué a terme durant vint-i-cinc minuts a un dels passadissos del museu, malgrat les contrarietats dels cossos de seguretat del museu, juntament amb la policia local, els quals van intentar evitar-ho de manera verbal, sense èxit.

L’esdeveniment va transformar-se amb una agradable sorpresa i espectació per part del públic que en aquells moments visitava el museu, reaccionant amb interès i fotografiant cadascun dels moviments dels personatges.

El col·lectiu dejâva es va formar el 2006 amb l’objectiu d’experimentar principalment en el camp de la vídeo instal·lació i els jocs interactius que s’estableixen entre obra i espectador, però per altra banda, han emprès altres recerques dins del camp interpretatiu i artístic a espais públics, cercant el contacte directe i la reacció entre acció i observador. La majoria de les seves instal·lacions s’han mostrat en algunes de les edicions de konventpuntzero de cal rosal i han contribuït en fer del konvent la seva real inspiració per crear climes atmosfèrics i realitats que poden causar intriga