Seguidores

sábado, 27 de marzo de 2010

GRIFOLL: L´home trencadís

http://movimentpuntzero.blogspot.com/2010/03/grifoll-lhome-trencadis.html




llibreria quatre cantons


c/ ciutat,12


berga


fins finals de maig 010



A la llibreria quatre cantons de berga s’hi podrà veure a partir del 17 d’abril i fins a finals de maig, les obres del carismàtic artista casserrenc Josep Grifoll.

A l’exposició, creada per l’ocasió, s’hi mostrarà un recorregut i personal viatge al món de poetes, escriptors, músics i altres personatges, que formen part de l’univers Grifoll i desdibuixats a través dels traços clarament grifollians.



Josep Grifoll és un pintor en constant (r)evolució, fotògraf i escriptor-poeta difícil de classificar pel seu incansable combustible per crear sense parar. Es defineix com a malalt crònic de l’art i sense medicaments per a solucionar-ho.



Grifoll, és vers, és textura, és fotografia, és escultura, és missatge anònim i optimista al mig del carrer, i sobretot, és artista pur i amb majúscules.

El seu art, possiblement s’escriurà i quedarà com a UN DELS GRANS.



Un personatge rebel del que no li fa falta retòriques ni normes ni compassos per crear. Cercador de trastos i matisos, els transforma amb materials artístics altament contaminants, atmosfèrics i evocadors de sentiments, envoltats d’una aureola que fa que t’atrapi radicalment.

Ha escrit tres llibres de poesia i a nivell pictòric ha exposat en diversos punts del territori a català establint una línea poètico-artística en el bagatge de les seves composicions. Darrerament ha estat inclòs dins el projecte de la Institució de les Lletres Catalanes Catalan Poetry: 8 centuries in 20 mins, on a cura d’Enric Casasses i juntament amb Pascal Comelade, han interpretat tretze poemes de tretze autors de vuit segles.



Recomenada per movimentpuntzero, es tracta d’una bona ocasió i d’una immensa sort poder degustar d’una exposició com aquesta i a la vegada d’una feinada poder-ne ser seguidors dels projectes de l’inacabable Josep Grifoll.



una pista, el seu bloc: http://poeticacrapulistica.blogspot.com/