Seguidores

domingo, 14 de marzo de 2010

Jordi Plana. EXPOSICIÓ!!!!!

llibreria quatre cantons
c/ ciutat,12
berga

inauguració dissabte 13/març. 19:3o h.
fins 14 abril 010

L’egocentrisme de Jordi Plana, l’ull romàntic que tot ho veu.

El fotògraf berguedà Jordi Plana presenta la nova exposició Egocentrismes, extreta de la pròpia sèrie Petites Delicadeses.

El muntatge està format per una trentena de petites i íntimes imatges personals, agrupades i teixides entre elles.

Egocentrismes és un delicat i especial projecte, el qual s’allunya de la qualitat tècnica en la que Plana acostuma a treballar, endinsant-se envers el resultat que pot donar les imatges captades amb el telèfon mòbil

La força de l’exposició recau en que actualment l’aparell de mòbil, forma part de la vida de Plana, gairebé com una extensió protuberant de cos implantada al fotògraf, transformant-se en visió digital d’imatges extretes de cada moment de la seva vida, i tècnicament seguint la línia paral·lela del que podria ser un nou concepte evolutiu de les fotografies instantànies.

El fet d’utilitzar aquest mitjà, fa que Plana es submergeixi i es mostri pletòricament renovat. Mentre el món fotogràfic passa per una exageració dels mitjans tècnics, tant a la recerca d’una fotografia d’alta qualitat tècnica com d’una massificació de treball post productiu envers el tractament de les imatges. Plana utilitza la simplicitat d’un mòbil, per experimentar amb la senzillesa i la plasmació d’una mil·lèsima d’instant i presentar imatges tant poden aparèixer pixelades com descompostes.

Aquest fet fa que el resultat atrapi el reflex més casual, a la vegada que mostra les intimitats que es reprodueixen a l’entorn del fotògraf, moltes vegades, traspassant el límit del que podria ser la pròpia moralitat, però sempre focalitzant la captació directe de l’objecte o moviment més casual i habitual. Imatges i textures que es succeeixen al nostres ulls, a les que Plana capta, dota d’un punt altament romàntic i artístic.

La col·lecció Egocentrismes forma part de l’extensa obra Petites Delicadeses, fotografies que tant poden cercar instants íntimament personals, com aquelles imatges que desitgem atrapar per sempre a la retina del pensament. Jordi Plana té la sort de ser l’ull que tot ho veu i, el que és més important, ho capta i ho treballa més que dignament.

L’exposició és comisariada per pep espelt, director artístic de movimentpuntzero, el qual valora molt positivament la qualitat del material de Jordi Plana, ressaltant i valorant l’alt nivell de la proposta i creient que és un nou principi en el camí de Plana del qual també compara i opina que si actualment el fotògraf Man Ray estigues viu, probablement hauria dirigit el seu treballat envers la mateixa tècnica.www.jordiplanapey.com