Seguidores

lunes, 20 de junio de 2011

Montserrat Abelló amb la poeta Laia Noguera. Clàssics contemporanis i els joves.

http://www.latlantidavic.cat/espectacle/classics_contemporanis_i_els_joves_montserrat_abello_amb_la_poeta_laia_noguera/

22.06.11 · dimecres · 20.30hores · Restaurant Claudefa. VIC

Espectacle de creació: Dimecres poesia



Clàssics contemporanis i els joves. Montserrat Abelló amb la poeta Laia Noguera


Sinopsi:

Des del principi, L’Atlàntida no ha volgut deixar de banda, dintre la seva programació, expressions i gèneres artístics que, per les seves característiques,solen tenir un públic minoritari. Amb aquesta voluntat, Dimecres poesia vol crear un espai, cada tercer dimecres de mes, per als amants de la poesia i de la literatura en general, a través de diferents cicles que proposen petits recitals, tertúlies, converses i conferències al voltant dels autors clàssics universals, dels poetes i crítics literaris consolidats del nostre país i dels nous plantejaments dels creadors més emergents.

Dues dones de generacions diferents. Baules que lligades ens demostren que la continuïtat de la nostra poesia en femení està en bones mans. Dues referents de la poesia que es fa ara a casa nostra.

MONTSERRAT ABELLÓ (Tarragona 1918). És llicenciada en filologia anglesa. El 1939 s’exilià a França,a Londres i finalment a Xile, on visqué vint anys. El 1998 se li concedí la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya per la seva tasca com a traductora. El 2003 va rebre els premis de Cavall Verd-Josep M. Llompart de poesia, el de Cadaqués-Quima Jaume de reconeixement a la creació poètica i la Lletra d’Or. Cal destacar la seva traducció de Cares a la finestra. 20 dones poetes de parla anglesa del segle XX recentment reeditada, i la traducció de la poesia completa de Silvia Plath. El 2008 li va ser concedit el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

LAIA NOGUERA (Calella, 1983).  És llicenciada en filologia catalana per la UB. Ha publicat forçallibres de poemes amb els quals ha guanyat diversos premis literaris, entre els quals destaca el premi Miquel de Palol 2009 per Triomf. Ha traduït del basc, de l’anglès i de l’italià. Va ser la “poeta del mes” d’octubre del 2007 a la revista ciutatoci.com.

 

Preu: 5€ amb consumició


per adquirir entrades i més informació:

http://www.latlantidavic.cat/espectacle/classics_contemporanis_i_els_joves_montserrat_abello_amb_la_poeta_laia_noguera/