Seguidores

viernes, 18 de mayo de 2012

CASSERRES MIRA AL MÓN

Casserres Mira al Món, vine diumenge a intercanviar llibres i cd's!!!




Seguint la tendència dels altres anys, les jornades volen promoure la reflexió sobre el què passa el món i proposa altres formes d'actuar que per nosaltres són més justes o ètiques. Aquest any l'èmfasi es posa en el
Banc del Temps i s'ha proposat a la gent que ho provi amb l'intercanvi d'una hora del seu temps fent una tasca que sap fer i canvi en rebi un servei d'una altra persona. És un banc on la moneda és el temps i on els valors són fomentar les relacions socials i l'ajuda mútua.

L'acte central de les jornades continua sent el
mercat d'intercanvi, el proper diumenge 20 de maig a les 17:00 a la plaça santa Maria, aquest any arriba a la quarta edició, s'ha volgut acotar el material a intercanviar per intentar promoure'n més la participació i s'intercanviaran majoritàriament llibres i cd's. També hi haurà la tercera edició del mercat d'intercanvi infantil, que aquest any conduirà l'Espurna, personatge que fa la Lydia Canals, on explicarà un petit conte als infants i els acompanyarà a intercanviar les seves joguines. Durant la tarda es poden veure paradetes de productes de diferents zones del món (Palestina, Senegal, Camerun,...) i també comptarem amb la presència de l'entitat Banc del Temps del Berguedà. per finalitzar hi ha una xocolatada.

També proposem una xerrada sobre la
banca ètica, es celebrarà el proper dimarts 22 a les 19:30 al local cultural de Casserres. On l'entitat Fets, vinculada a bancs ètics com Fiare o Triodos Banc, explicaran que fan els bancs amb els nostres diners i una nova idea de banc amb un valors ètics.

Una altra dels aspectes amb el que es vol incidir és amb el consum, ja que aquest genera moltes desigualtats socials i ambientals, per això hem volgut promoure un
consum responsable i conjuntament amb l'Ajuntament de Casserres i la Diputació de Barcelona s'ha pogut fer un taller a l'Escola Princesa Làscaris, adreçat als menors de parvulari i on es treballava el concepte consum. També gràcies a aquestes col·laboracions s'ha instal·lat al local d'esbarjo de Casserres l'exposició "Consum com som", que es pot visitar fins el dilluns 21, totes les tardes de 4 a 8.