Seguidores

viernes, 14 de noviembre de 2008

TOT DÉU A L´EXPOSICIÓ DEL MESTRE PLANA!!!!!!!


El fotògraf berguedà Jordi Plana estrena a Berga l'exposició Out.
A partir del proper divuit de novembre i fins a mitjans de gener'09 al Frankfurt Berga (c/ de la indústria, 34) es podrà veure el nou muntatge de Jordi Plana.
El nou projecte de Jordi Plana es presenta amb format Polaroid i segons el mateix autor: "el fet de ser amb Polaroid, no és res més que una demostració de romanticisme envers el món de la fotografia analògica i amb un petit ull crític dirigit cap al format digital". D'aquesta manera el fotògrafmostra un total de deu instantànies sense cap tipus de manipulació ni retoc però sense deixar de banda la delicada estètica que ja forma part de l'estil de Plana.
Prenent com a referència la paraula Out el fotògraf juga no tant sols amb les imatges i en l'espai on es contextualitzen, sinó també amb l'espectador el qual de manera automàtica i reiterativa passa a formar part de l'inici de l'acció In de l'exposició.
Les instantànies ubicades dins d'un lavabo, mostren sense cap tipus de pudor a un total de deu voluntaris i voluntàries que van posar davant la càmera del fotògraf, donant com a resultat una frescor i un passotisme no tan sols a l'estètica i contingut sinó també amb el seu format.
Jordi Plana torna a Berga després d'un llarg període de no presentar cap projecte a títol individual. Tot i això, no s'ha aturat i ha treballat en nombrosos i interessants projectes particulars com els dels músics i artistes Carles Casas, Roger Mas, Enric Pla i Montferrer, Carles Canal, a part de col·laborar amb konvent punt zero i amb la companyia Tràfec-teatre.
Amb un arxiu de més de 20.000 fotografies de viatges i principalment de gent de carrer, Plana utilitza la fotografia com a mitjà d'expressió, realitzant muntatges audiovisuals que el du a participar a importants festivals internacionals i a poder ser nomenat millor realitzador d'audiovisuals de l'any 2001 a Bèlgica, tot i que actualment decideix desmarcar-se d'aquest camp i introduir-se plenament a la fotografia, emprant el cos humà com a principal element comunicador. D'aquest interès creixent envers la nuesa humana neix el projecte Ànimes (2007) i Ànimes II (2008) ambdós presentats a konvent punt zero de Cal rosal.
L'exposició Out forma part del projecte "l'art de poques flors" organitzades per moviment punt zero els quals es fan càrrec de la gestió i comissariat d'almenys sis exposicions anuals al Frankfurt Berga així com també de la Font del Balç de Casserres prop Gironella.