Seguidores

sábado, 26 de noviembre de 2016

Tràfec Teatre, premiat a la Mostra de Teatre de Barcelona i seleccionat pel Festival Mundial de Teatre Amateur de Mònaco


La companyia Tràfec Teatre de Berga viu un bon moment en la seva trajectòria artística. Els berguedans han estat premiats a la Mostra de Teatre de Barcelona amb el seu darrer treball, Assaig T-4. El grup amateur va rebre dilluns el premi especial del jurat d'entre les dotze companyies que hi actuaven «per la coherència del treball conjunt, per la molt bona execució del grup d'actors i per l'interès del projecte».
La directora, Lydia Canals, i la resta de l'equip han rebut el premi amb molta il·lusió. «No ens ho esperàvem de cap manera», assegura Canals.
Les bones notícies no s'acaben aquí. La mateixa obra ha estat seleccionada per representar l'estat espanyol al Festival de Teatre Amateur que se celebrarà a Mònaco el proper agost. L'espectacle dels berguedans va ser un dels preseleccionats per Escena Amateur, la federació espanyola de teatre amateur, i, finalment, es programarà al reconegut cicle de Mònaco que se celebra cada quatre anys.
Dani Perona ( Regió7) 


Tràfec Teatre viu un moment molt dolç. Durant els darrers dies, ha pogut celebrar dues bones notícies pel que fa al seu present i futur, dos reconeixements a l'obra "Assaig T4", l'última que van portar als escenaris, que els hi permetran continuar creixent com a companyia. El primer reconeixement va ser aquest passat dimarts quan van rebre el Premi Especial del Jurat a la 21a Mostra de Teatre de Barcelona, que es va realitzar del passat 3 al 26 d'octubre al Teatre Raval.

En aquesta, la companyia berguedana volia aprofitar per promocionar-se a nivell català, amb una proposta transgressora, i un teatre diferent del convencional. L'obra "Assaig T4" va ser, en un primer terme, seleccionada entre onze més, i d'aquestes, un jurat va atorgar diferents distincions, entre les quals el premi al millor espectacle, al millor actor i actriu, el premi especial del jurat i el de la votació popular. 

El primer va ser per a l'obra "Cordones rojos", mentre que el millor actor va ser, precisament d'aquesta companyia, Nicolás Illoro. Pel que fa a la millor actriu, el premi se'l va endur Ivet Zamora per "La trinxera", i el premi a la votació popular va ser per a l'espectacle "La paradoxa de protàgores". Per a Tràfec Teatre, el reconeixement del premi especial del jurat és més que satisfactori, ja que significa un reconeixement a la feina d'aquesta companyia, que sovint s'allunya del teatre més convencional per atrevir-se a explicar històries d'una altra manera, explotant la gestualitat. 

Específicament per a aquesta obra, el jurat ha volgut premiar la "coherència del treball conjunt", la "molt bona execució del grup d'actors i actrius" i "l'interès de la proposta", tres qualitats que així van traslladar als membres de la companyia berguedana, que van baixar a Barcelona a recollir el premi.

Per altra banda, però, les bones notícies per a Tràfec no acaben aquí. Segons els han anunciat, seran un dels pocs grups de teatre de l'estat espanyol que participaran al Festival Mundial de Teatre Amateur que es fa cada quatre anys a Mònaco (França). Una "sorpresa" molt satisfactòria, segons han explicat a NacióBerguedà, ja que tot i superar el sedàs de la Federació Catalana i d'Escena Amateur, a nivell espanyol, era complex fer el salt a nivell internacional.


A Mònaco, Tràfec Teatre tindrà totes les despeses pagades i, una vegada es vagi acostant la data, entre el 21 i el 30 d'agost, ja se'ls especificarà en quin dels quatre escenaris habituals actuaran. Entre aquests hi ha el Casino de Mònaco, dos teatres de la ciutat o l'espai on es fan els sorteigs de la Champions.