Seguidores

domingo, 1 de abril de 2012

MONTSERRAT BUTXACA guanya ELS JOCS FLORALS al millor POEMA que canta a l' AMOR



Guanyadors Jocs Florals
Accions del document
Guanyadors Jocs Florals
Montserrat Butxaca, recollint el premi la Flor Natural ahir al matí
Informa: Oriol Leo/Bàrbara Escobar
Els moments més emotius es van viure a la part final de l'acte de proclamació dels guanyadors dels Jocs Florals. El certamen poètic d'enguany anava dedicat a la música i per celebrar-ho es va decidir fer un homenatge a la calellenca Maria Teresa Salom, propietària de la Sala Mozart i amb tota una vida dedicada a la música. Entre els detalls d'ofrena, se li va dedicar una peça anomenada “sonatina d'homenatge” amb lletra de la poetessa Concepció Organ, recitació a càrrec de Maria Rosa Serra, amb partitura musical del compositor calellenc Jordi Feliu i interpretació amb la veu del tenor Albert Deprius amb Cecília Castellà als teclats. Un homenatge que ha unit poesia, música, cant i veu en el que el mateix secretari d'amics de la poesia, Josep Miracle, ha definit com “un pomell d'amistat i estima”.

Pel que fa als guanyadors dels Jocs Florals, la Flor Natural, el millor poema que canta a l'amor, el va guanyar Montserrat Butxaca, de Barcelona, amb el poema titulat “Aquest amor”. L'englantina, el millor poema que enalteix la nostra terra, les seves costums i tradicions, l'ha guanyat Josefina Pons, de Moià, amb un poema titulat “La terra i tu”. L'altre premi ordinari, la Viola, l'ha guanyat el barceloní Joan Asbert, enaltint els valors espirituals i ètics amb l'obra “potser no ho saps”. El premi Maria Cardona ha recaigut en el poema “una mirada diferent”, de la terrassenca Dolors Cuní, amb un poema que lloava els ulls. El premi dedicat a la música, el Francesc Castells, l'ha obtingut Isabel Oliva, de Girona, amb el poema “els àngels organistes”. El premi juvenil La Llopa de tema lliure l'ha guanyat la jove poetessa de 20 anys Marina Pozo, de Sabadell i el seu poema “els meus ulls són el llac on la lluna no vol banyar-se”. També de tema lliure és el premi Francesc Grau de prosa poètica. El jurat l'ha concedit a Concepció Saurí, d'Esclanyà i la prosa “setembre”. Per últim el premi Germanes Saula Palomer a la millor prosa poètica juvenil de tema lliure l'ha guanyat el jove autor de 19 anys Guim Valls, de Barcelona i la prosa titulada “autoretrat a ulls clucs”.

En el decurs de l'acte es va recordar al poeta Josep Maria de Sagarra amb motiu del 50è aniversari de la seva mort amb la recitació de Francina, un poema guardonat amb la Flor Natural dels Jocs Florals de Calella l'any 1918. I també es va concedir al poeta Salvador Sunyer i Aimeric el nomenament de Mestre en Gai Saber dels Jocs Florals de Calella per haver aconseguit els tres premis ordinaris en edicions anteriors.