Seguidores

jueves, 1 de junio de 2017

Tràfec Teatre despunta al festival de Cahors i s'emporta el premi del públic i el del jurat jove




La companyia berguedana Tràfec Teatre no para d'acumular èxits amb la seva darrera creació "Assaig T4". Després de quedar entre els finalistes dels premis BBVA, ser premiats a la Mostra de Teatre de Barcelona i escollits per actuar al Festival de Teatre Amateur de Mònaco, aquest passat cap de setmana han estat distingits, també, al Festival de Teatre Amateur de Cahors (França) amb dos premis més; el del públic i el del jurat jove. 

Segons ha explicat a NacióBerguedà la directora de l'agrupació, Lydia Canals, van participar en aquest festival amb 11 companyies més i, tal com ha reconegut, no s'esperaven cap dels premis que finalment van rebre. El primer, ha especificat, va ser votat pels espectadors, mentre que el segon, va captivar el grup de persones que formaven part de l'anomenat jurat jove, que comprenia des d'adolescents fins a persones de 25 anys.

Després de realitzar l'obra, cada companyia va poder explicar i respondre les preguntes dels dos jurats, així com de les persones interessades. Actors i espectadors es trobaven en una sala on es parlava de l'actuació. Va ser aquí, ha relatat Canals, quan el planter jove va acabar d'enamorar-se de l'obra dels berguedans: "Es van trobar com que els hi llençàvem bombolles emocionals, i això va tocar a molta gent". 

A més, ha destacat, el fet de ser un teatre petit va ajudar l'obra, ja que va convertir l'espai en "màgic", amb una escena molt més propera. "Depèn d'on ho fas, arriba a més gent o no", ha afirmat, i l'escenari "a la italiana" de Cahors, així com la "bona sonoritat" que hi havia, van ser elements molt positius. 

"Estem molt contents perquè ens han premiat, però això és el de menys, el que ens va agradar més és com es valora allà el teatre", ha declarat. De fet, ha precisat, Tràfec Teatre també va interpretar "Des criales" al carrer, fora de concurs, un espectacle que va cridar l'atenció, amb desenes d'espectadors que van valorar-lo i acompanyar-lo fins el final: "La gent d'allà agraeix qualsevol cosa que es faci".