Seguidores

miércoles, 16 de noviembre de 2011

LA PARAULA AGUDA, divendres 25 a Cal Gras d’Avinyó


6a Paraula Aguda



El proper divendres 25 de novembre, a les 20h realitzem la sisena edició de La Paraula Aguda.
A la Paraula Aguda hi enxubem recitals i musicats poètics que s'extenen durant un bon vespre. Però és un cicle programat a l'entorn de la conferència. En aquest cas les "etiquetes" en el món de l'art.

Programa:
ETIQUETES A CANONADES
d'on surten les obres de referència que se suposa cal llegir?

20h. Conferència de María Teresa Vera Rojas + sopar
+ recital poètic amb Josep Grifoll+ concert de Roger MasSopar i entrada: 15€


Reserves (es necessari reservar l'entrada, doncs les places són limitades a 40 persones):
Eva o Quim: 93 838 78 18 / 638 702 756 / info@calgras.cat
Lloc: Residència d’artistes Cal Gras d’Avinyó
+ info: www.calgras.cat

MARÍA TERESA VERA ROJAS. Llicenciada en Lletres per la Universidad Católica Andrés Bello (Caracas, Veneçuela), va obtenir un Màster en Literatura Llatinoamericana per la Universidad Simón Bolívar (Caracas, Veneçuela) i un Màster Oficial en Estudis de Gènere per la Universitat de Barcelona (Barcelona, Espanya). Actualment és estudiant del Doctorat Construcció i representació d'identitats culturals de la Universitat de Barcelona i s'exerceix com a Investigadora en formació en el grup Centre Dona i Literatura (UB). La seva investigació abasta els estudis de gènere; el feminisme de les dones de color als Estats Units; la literatura dels hispans a Estats Units; la literatura porto-riquenya; modernitat i feminisme de començaments del segle XX; els estudis culturals i els estudis queer. Compta amb publicacions en diferents revistes i volums col·lectius com Centro Journal of the Center for Puerto Rican Studies; Lectora: Revista de dones i textualitat; Manifiestos gays, lesbianos y queer. Testimonios de una lucha (1969-1994); The Greenwood Encyclopedia of Latino Literature; Into the Mainstream: Essays on Caribbean and Latin American Literature and Culture, entre d’altres.


Josep Grifollgrifoll és un pintor en constant (r)evolució, fotògraf i escriptor-poeta difícil de classificar pel seu incansable combustible per crear sense parar. Ha escrit tres llibres de poesia i a nivell pictòric ha exposat en diversos punts del territori a català establint una línea poètico-artística en el bagatge de les seves composicions.
Les seves obres transmeten puresa i en certes ocasions una ironia envers una societat incomprensible.
No serà aquesta Paraula Aguda qui li posarà etiquetes!


Roger MasRoger Mas neix l’any 1975 en una família de músics. Inicia estudis d’instrument als 5 anys de la mà del seu avi. Als 12 anys comença la seva activitat artística com a clarinetista i saxofonista. A partir de 1994 investiga en les diverses expressions musicals del món sota el mestratge de Luis Paniagua.
L’any 1996, el Premi Èxit de Catalunya Ràdio representa el tret de sortida de la seva carrera com a cantautor. Des d’aleshores ençà, set discos, diversos premis rebuts per cada nou treball i l’ampli reconeixement de la crítica el converteixen en una figura de la cançó.
La seva música està inspirada en tres pilars: les músiques modernes, la d’arrel i els sons ancestrals del món. En les seves lletres mescla la llengua del carrer, la literària i els parlars que es van perdent.
Se l’ha considerat “la veu més bonica que ha donat mai la cançó catalana” (Mingus B. Formentor, La Vanguardia) i en els últims temps ha actuat en països com França, Cuba, Itàlia o Brasil.
Original Text: