Seguidores

jueves, 18 de septiembre de 2014

ABSURDS MONÒLEGS D’ ART SENSE LLEBRE MORTA - griFOLL 14


títol: si t' agrada no el veus, i si no t' agrada, tampoc. 


L’ art prehistòric era religió, aliment, necessitat, després van passar moltes coses, es van dictaminar estètiques, imposar gustos, pervertir artesanies, es va anar oblidant el contingut per a quedar-se amb la imatge, amb la closca, vam deixar de mirar a dins, se’ l van fer seu les burgesies, el van emmarcar, li van posar preu, etiquetes...
Fa res va cridar l’ expressionisme, tot seguia igual de desarrelat però vam tornar a la necessitat, a tractar amb sentiments, emocions, però això no ha alterat res, només era el primer indici de que ens havíem oblidat de l’ esperit.
I no només ha passat amb l’ art, o sí, jo crec que oblidar l’ art és oblidar l’ ésser humà. Tampoc han funcionat les religions ni l’ heroïna ni s’ aguanta massa la psiquiatra...no tenim confessionaris, la “comunicació” corre tant que no diu res.
A vegades penso que l’ art que va venint serà més anònim, que tractarà molt més les emocions que totes les estètiques i tots els conceptes que no ens hem pogut intercanviar visualment, auditivament, és igual, pels sentits. Les drogues, sí, inventar noves emocions, noves sensacions, els esports que ens fan produir a nosaltres mateixos aquesta droga buscada, esports que acabin amb “ing”, déus, inventarem déus i déus ateus i tot perquè funcioni alguna cosa, màquines que ens canviaran l’ estat d’’ ànim per sentir que som alguna cosa, o que som tinguts en compte. I tot això ja està passant, potser encara no es diu art, perquè què collons vol dir art a aquestes alçades tan profundes?
Vaja, que em sembla que és bo i dolent, però sospito que una miqueta més bo...tornem a tractar amb nosaltres mateixos, som en aquell punt “caòtic” just quan el Pollock s’ emprenya i comença a llençar la pintura, som com un arc molt tensat a punt de disparar... podem fer una gran obra, la punteria ja l’ hem apresa, ara ha de ser tornar a confiar en nosaltres...i tenim experiència! sabem exactament el que no hem de fer!

griFOLL

18.09.14